Allmänt tandvårdsbidrag ATB

Du missar väl inte ditt ATB? Alla vuxna har fått nytt allmänt tandvårdsbidrag (ATB) i sommar. Bidraget kan sparas i max två år - missa inte att utnyttja det.

Allmänt tandvårdsbidrag (ATB) Ett bidrag till alla.
  • Från och med det år man fyller 20 år och till och med det år man fyller 29 är bidraget 300 kronor per år.
  • Från och med det år man fyller 30 år och till och med det år man fyller 74 år är bidraget 150 kronor per år.
  • Från och med det år man fyller 75 år är bidraget 300 kronor per år.

Man får ett nytt tandvårdsbidrag den första juli varje år. Bidraget brukar vanligtvis dras av när man ska betala, men det kan vara bra att själv säga till om man vill använda det. Är man osäker på om man har använt sitt tandvårdsbidrag kan man fråga sin tandläkare.

Tandvårdsbidraget kan sparas från ett år till ett annat. Man kan spara bidraget från ett år till nästa och använda två bidrag under ett år, antingen samtidigt eller vid två olika tillfällen. Men det går inte att spara eller använda mer än två bidrag i taget.

Det allmänna tandvårdsbidraget kan också användas som betalning för så kallad abonnemangstandvård. Det är ett flerårigt avtal med delbetalning som man kan teckna med folktandvården och med vissa privata tandvårdsmottagningar.

Läs mer på Försäkringskassans webbsida om Allmänt tandvårdsbidrag här

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.