Anne Carlsson gästbloggar för Fysioterapi2015

Inför konventet Fysioterapi2015 i Stockholm den 21 - 23 oktober har bland andra Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson inbjudits att gästblogga. Hon uttrycker att fysioterapeuter är en viktig del i arbetet för en bättre hälsa.

Organisationen Fysioterapeuterna arrangerar den 21 - 23 oktober det stora konventet Fysioterapi2015 i Stockholm, på Stockholm Waterfront Kongresscenter. Inför detta inbjöds ett antal personer att gästblogga, bland dessa finns vår förbundsordförande Anne Carlsson.
I sitt inlägg skriver hon om din viktiga roll hon anser att fysioterapeuter har i arbetet för en minskad ohälsa bland Sveriges befolkning. För patienter är det viktigt att få möjlighet till en snabb diagnos, god vård och behandling och inte minst möjlighet till återkommande rehabilitering, vilket Anne Carlsson inte anser är fallet idag i vården. Som ett exempel på ett bra arbetssätt lyfter hon fram enheten Löberödshälsan här i Skåne, där man låter de som faktiskt kan mest om kroppens leder, ben, senor, muskler och funktionalitet göra utredningen. Det leder till snabbare diagnos, och nöjda patienter.
Anne Carlsson efterlyser också att fysioterapeuter även skulle ha rätt att remittera, sjukskriva och behandla.

Läs Anne Carlssons inlägg "Fysioterapeuter nyckelspelare på vägen mot minskad ohälsa" här