Apoteket Hjärtat samarbetar med Reumatikerförbundet under Jubileumsåret 2015

Apotek Hjärtat stödjer Reumatikerförbundets 70-årsjubileum som firas under hela 2015. Samarbetet innebär stöd till förbundets satsningar på att uppmärksamma reumatiska sjukdomar inklusive artros och fibromyalgi. 

Under våren genomför Hjärtat också en utbildningssatsning inom smärta för samtliga apoteksmedarbetare. 

Nästa år fyller Reumatikerförbundet 70 år och under hela året planeras en rad aktiviteter riktade till allmänheten.

Det nya sammarbetet mellan Apotek Hjärtat och Reumatikerförbundet syftar till att lyfta fram de reumatiska sjukdomarna samt öka kunskapen om Artrors och generell smärta.

- Det skall bli spännande att under ett helt år tillsammans med Apotek Hjärtat få möjlighet att öka kunskapen hos allmänheten om artros och smärta, säger Anne Carlsson ordförande i Reumatikerförbundet.

- Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta tillsammans med en så stor och viktig patientgrupp som personer med reumatiska sjukdomar, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

Informationsmöte och föreningsnärvaro på apotek
Tillsammans ska Hjärtat och Reumatikerförbundet sprida kunskap om de olika reumatiska sjukdomarna, om vikten av följsamhet till rekommenderad läkemedelsbehandling och betydelsen av fysisk aktivitet vid sjukdomar i rörelseorganen.

Andra gemensamma frågor är ökad tillgänglighet till läkemedel, behov av nödvändiga hjälpmedel och användarvänliga förpackningar.

Hjärtats farmacispecialister kommer att medverka som föreläsare vid informationsmöten som Reumatikerförbundet arrangerar. Apotekskunderna kommer också att kunna träffa förtroendevalda representanter från Reumatikerförbundet när de besöker Hjärtats apotek.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.