Nu kan barn med juvenil ideopatisk artrit få hjälp att beskriva sin smärta genom en app. Bild: Karin Svens/Dagens Medicin

App skall hjälpa barn med Juvenil Idiopatisk Artrit (JIA) att beskriva sin smärtupplevelse

#EULAR2015  Dagens Medicin skriver om en app, framtagen av forskare i England, som skall hjälpa barn med den reumatiska sjukdomen Juvenil Idiopatisk Artrit (JIA) att bättre beskriva sin smärtupplevelse.

Forskare från England berättade om en app man utvecklat som skall göra det lättare för barn med Juvenil Idiopatisk Artrit (JIA), - tidigare känt som barnreumatism -, att kunna beskriva sin smärtupplevelse för läkarna.
Att beskriva smärta är svårt och speciellt för barn. De instrument som används idag, två självskattningsskalor - VAS och TFPS, är svåra för barn att använda. Därför tog en forskargrupp i England fram en interaktiv app som fångar komplexiteten i smärtan på ett barnvänligt sätt.

Artikeln finns att läsa på Dagens Medicins webbplats här.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.