Digitalisering av patientjournaler

I en replik bemöter Reumatikerförbundet två debattartiklar i Läkartidningen som tar sikte på att begränsa patienters tillgång till sina egna journaler på nätet. Reumatikerförbundet förespråkar istället en ökad digitalisering av patientjournaler och att patienterna ska få möjlighet att läsa och komma åt journalen via nätet.

Genom våra medlemmar vet vi att de försök som gjorts i Uppsala ökar patientsäkerheten. Det ger bättre följsamhet till ordination, det ger en större känsla av trygghet och det är lätt att kontrollera att man verkligen har förstått vad behandlande läkare har sagt.

Läs hela artikeln på Läkarförbundets hemsida här