Studie om Etanercept och patienter med Reumatoid Artrit (RA)

En studie, under ledning av svenske forskaren Ronald van Vollenhoven vid Karolinska Institutet, har undersökt patienter med Reumatoid Artrit (RA) som behandlades med substansen etanercept, som finns i läkemedlet Embrel.

Det är forskningsresultat från en studie gjord på patienter med Reumatoid Artrit (RA), och som behandlas med etanercept i kombination med methotrexat, som presenterats.
Studien visade att patienter som hade en låg sjukdomsaktivitet kunde hålla sjukdomen på den låga nivån vid behandling med en kombination av etanercept och methotrexat. Detta även om endast halva doseringen av TNF-hämmaren intogs.

För läkare betyder det att vissa patienter skulle kunna få en lägre dos av läkemedlen, samtidigt som man ändå kunna hålla en låg sjukdomsaktivitet.

Studien gjordes på 91 patienter, som fick 50mg etanercept per vecka kombinerat med methotrexat 7,5-25mg per vecka.

Forskningsresultaten publicerades i Reumathology News.

Läs om studien (på engelska) här

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.