EU lägger ner prövningen av momsbefrielse på ideella föreningar

Ideella föreningar är i huvudsak befriade från att redovisa moms. Det strider mot Europeiska Unionen (EU):s momsdirektiv, idag blev det dock klart att EU-kommissionen lägger ner prövningen.

De ideella föreningarna är i huvudsak befriade från att redovisa moms. EU-kommissionen underkänner de svenska föreningarnas undantag från momsredovisning, eftersom det strider mot EU:s momsdirektiv. Nu lägger man dock ner prövningen.

Beskedet från EU-kommissionen är välkommet, även om den i sak vidhåller sin uppfattning.
Reumatikerförbundet ser positivt på beskedet att EU-kommissionen lagt ned överträdelseärendet om moms och ideella föreningar. Närmare 130 000 föreningar påverkas direkt och indirekt av frågan.

- I dag gläds många ideella föreningar åt att frågan om momsbefrielse fått en positiv vändning, men man ska komma ihåg att det är hela Sveriges föreningsliv med alla sina medlemmar som är de verkliga vinnarna, säger Anne Carlsson.