En prisbelönt förpackning från Tetra Pak som Reumatikerförbundet varit delaktiga i att ta fram.

Förpackningar som är lättare att öppna

Reumatikerförbundet arbetar aktivt för att få bättre och mer lättöppnade förpackningar på marknaden, vilket har resulterat i en ny förpackningsstandard. Ett av de företag man arbetat gentemot är Tetra Pak.

1,5 miljoner människor i Sverige har nedsatt handfunktion, däribland många med reumatisk sjukdom. Produkter som utvecklas med hänsyn till nedsatt handfunktion gynnar alla konsumenter. För företagen är det också en konkurrensfördel att kunna erbjuda en sådan förpackning.

Genom det egna företaget Reuma Utveckling AB arbetar Reumatikerförbundet aktivt för att företag ska erbjuda konsumenter lättöppnade förpackningar och lätthanterliga produkter. Ett av de företag man samarbetat med är Tetra Pak.

"En god förpackning för oss på Tetra Pak är enkel att använda. Vi har 10 olika förpackningar som är godkända av Svenska Reumatikerförbundet. De är enkla att öppna för dig med reducerad styrka i händerna."

Se en film från Tetra Pak om några sådana mer lättöppnade förpackningar.
Du hittar den här.

Källa: Reuma utveckling och Tetra Pak