Träning håller hjärnan i trim

En amerikansk studie på över 1500 deltagare visade att hjärnan verkar åldras snabbare om man inte tränar och motionerar, det berättar doktorn.com . Forskarna menar att stillasittande liv leder till minskad hjärnvolym.

Amerikanska forskare följde under 20 års tid omkring 1583 personer i en studie om hur träning påverkar hjärnans åldrande. Man testade deltagarnas kondition med hjälp av löpband. Till det lades magnetkameraundersökning på hjärnan för att se hjärnans storlek.

20 år efter den första mätningen gjorde forskarna en uppföljning för att se förändringen. De personer som under den tiden hade utvecklat andra sjukdomar uteslöts.
Sammanställningen visade att de personer som presterade sämst på konditionstestet, och dessutom hade högt blodtryck, var de som också hade minskade hjärnvolymer.

Läs artikeln här.

Källa:  Doktorn.com

---
2016-02-25 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.