Nicole Falciani på sjukhus. Bildkälla: Nickys.se

Hur bra vård får man som ung med kronisk sjukdom? - JIA

Nicole Falciani har barnreumatism/Juvenil Idiopatisk Artrit och på sin blogg berättar hon hur hon som ung med kronisk sjukdom blivit behandlad i sjukvården.

Från Nicoles blogg:
"Svensk sjukvård må vara bra fram tills den dagen du får en kronisk sjukdom och är på sjukhuset ofta. Sverige är ett av de länder som har högst skatt i världen och ändå fungerar inte vår sjukvård."

"Jag har haft barnreumatism sedan jag var 6 år gammal och fram till i höstas gick jag hos barnreumatologen på Astrid Lindgrens barnsjukhus men sedan var jag tvungen att byta till vuxen reumatologen på Karolinska då jag var över 18 år och enligt lag är vuxen. Jag har alltid förut blivit sövd alternativt fått lustgas var 3:e månad för att få kortison-injektioner då ingen läkare har hittat en medicin som fungerar. Men från den dagen du fyller 18 så gäller inte detta så när man fyllt 18 år så känner man visst ingen smärta längre eller så tror de att man ska klara av smärta som per magi. Svensk sjukvård tycker att eftersom jag nu är vuxen ska komma in och spruta mina leder helt utan bedövning."

"Jag önskar att Gabriel Wikström som är sjukvårdsminister kan ta upp denna fråga. Jag blir arg över detta då det faktiskt går att hitta lösningar (som att låta mig betala), det här handlar bara om att våra politiker måste prioritera. Man kan få bedövning/lustgas för att laga ett hål i tanden men inte för att spruta en rygg? Var är logiken?"

Läs hela inlägget här.

Källa: Nickys.se

---
2016-02-25 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.