(Personen på bilden har inget sammanhang med texten)

Kämpar mot sin sjukdom genom hård träning

För nio år sedan hade Malin inte ens ork att lyfta upp sina små barn. Nyligen genomförde hon ett riktigt tufft hinderlopp - "Toughest", det berättar hon i en intervju med Helsingborgs Dagblad. Hon vill inspirera andra att våga vara fysiskt aktiva trots sjukdom - för det går om man bara vill.

Malin Hagman är 41 år, har fött tre barn, och lider sedan flera år av svåra ryggproblem. Hon har haft flera diskbråck och diagnosticerats med den reumatiska inflammatoriska sjukdomen Ankyloserande spondylit (AS), vilken tidigare gick under namnet Bechterews sjukdom.
Hon ville inte ha det liv som sjukdomen verkade ge henne, och tog då till sig de råd hon fick av fysioterapeuterna (sjukgymnaster), nämligen fysisk aktivitet och träning. Hon gick in för att träna, och det riktigt hårt.
Trots sjukdom mår hon under delar av året rätt så bra ändå. Därför ville hon ge sig själv en riktig utmaning, och det krävande hinderloppet "Toughest" var en lagom sådan.

Hon vill genom att berätta sin historia ge inspiration åt andra i liknande situation, att inte ge upp och inte vara rädda för fysisk aktivitet därför att det gör ont, - för det går att leva ett aktivt liv med mindre smärta.

Läs intervjun i Helsingborgs Dagblad här.

Läs om Ankyloserande spondylit (Bechterew) på Reumatikerförbundets webbplats här.