Mina vårdkontakter

I Skåne erbjuder de allra flesta vårdcentraler och specialistmottagningar e-tjänster i Mina vårdkontakter. Olika mottagningar erbjuder olika tjänster till sina patienter. Logga in för att till exempel av- och omboka tid, förnya recept, ställa frågor. Så via nätet kan skåneborna sitta hemma och läsa sin journal i lugn och ro.

Med e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du kontakta din mottagning när det passar dig och du får svar inom några dagar. Allt du behöver är ett personligt användarkonto. Det kostar inget att använda Mina vårdkontakter, men om en förfrågan leder till ett besök eller ett förnyat recept gäller landstingets avgifter och regler.

Med e-legitimation kan du logga in direkt. E-legitimation kan du skaffa hos din bank eller Telia. För att få en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer och uppnått en viss ålder. E-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor kallas Mobilt BankID. Läs mer på e-legitimation.se

Här på 1177 Vårdguiden kan du logga in på e-tjänsten Mina vårdkontakter:

Logga in i Mina vårdkontakter

Där kan du ta kontakt med din vårdcentral eller mottagning för att till exempel boka och avboka tid, förnya recept och hjälpmedel eller se dina läkemedel. Vilka e-tjänster som erbjuds kan variera från mottagning till mottagning. Informationen skickas mellan dig och din vårdgivare på ett säkert sätt.

Du vet väl om att Mina vårdkontakter är anpassat för mobil och surfplatta? Läs mer här.

De uppgifter som skickas via Mina vårdkontakter innehåller personlig information och därför har stor vikt lagts vid att skydda uppgifterna. Det innebär att ingen ska kunna ”avlyssna” eller ta del av den information som skickas. Ingen information sparas heller i de persondatorer som används för kommunikationen.

Uppgifterna behandlas som journaluppgifter och skyddas enligt patientdatalagen och offentlighets- och sekretesslagen.

Mina vårdkontakter är en webbaserad tjänst där alla ärenden hanteras i Mina vårdkontakters databaser, vilket innebär att allt informationsutbyte är krypterat och lagras i systemet. Inga ärenden skickas via e-post.

En användare kan bara komma åt uppgifter om dig på den egna vårdenheten och får endast ta del av dessa uppgifter om det behövs för att fullgöra arbetsuppgifter i vården. Ett ärende som skickas från en invånare till en mottagning kan bara läsas av invånaren själv, den personen som tar emot ärendet på mottagningen och den vårdpersonal som besvarar ärendet.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.