Joint Academy, en online vårdcentral speciellt för patienter med Artros. Bildkälla: Arthro Terapeutics

Ny tjänst bekämpar artros online

Med den nya tjänsten Joint Academy hoppas ett malmöföretag att kunna erbjuda artrospatienter ett alternativ till de vanligaste formerna av behandling. Det är som en artrosspecialiserad vårdcentral på Internet.

Artros är en av de stora kroniska sjukdomarna och uppemot en halv miljon invånare i Sverige beräknas lida av någon form av den kroniska ledsjukdomen.
Från början erbjöds dessa patienter endast värktabletter, men sedan kom utvecklandet av Artrosskolan, ett initiativ för att träffa fysioterapeuter fysiskt. Det har resulterat i att Sverige har den största artrosdatabasen i världen, vilket gjort Sverige ledande i Artrosforskning.

Med ny teknik hoppas nu ett företag baserat i Malmö i Skåne, Arthro Therapeutics,  att kunna erbjuda ett alternativ som både kan spara in kostnader för sjukvården och som kan förenkla artrospatienters liv. Detta med den nya tjänsten tjänsten Joint Academy. Det är som en vårdcentral på Internet, enbart inriktad på artros. Join Academy är en registrerad vårdgivare med egna anställda fysioterapeuter och kommer att diagnostisera och behandla sjukdomen online.

Läs mer här, eller gå direkt till Join Academy här.

Källa: Svenska Dagbladet, svd.se

---
2016-05-16 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.