Ortopedisk vårdavdelning till Ystad lasarett

Arbetet har börjat med att bygga upp den akuta ortopedin på Lasarettet i Ystad. En ny egen ortopedisk vårdavdelning för patienter skall inrättas.

I mars börjar den ortoped som rekryterats till Lasarettet i Ystad för att bygga upp den akuta ortopedin. Det blir en nystart med en egen ortopedisk vårdavdelning för patienter.
Ambitionen är att de första operationerna ska komma igång under våren

Arbetet med att rekrytera vårdpersonal till den nya avdelningen är i full gång. En nyckelperson i uppbyggnaden blir ortopeden Tomas Borg som idag jobbar vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Han har disputerat på bäckenfrakturer och har närmare 20 års erfarenhet som specialist inom ortopedi.

Till skillnad från tidigare blir den nya ortopediska verksamheten i Ystad en renodlad ortopedisk avdelning. Den nya avdelningen kommer att ha 15 vårdplatser, uppdelade på enkelrum och två salar. Upptagningsområde blir i första hand Ystad och Österlen med omnejd.

Med denna satsning man nu på plats i Ystad en bra kvalitet på vård och rehabilitering för patienter med akuta frakturer.

Fram till dess den nya avdelningen är klar opereras patienter från Ystadstrakten och Österlen med akuta frakturer på Centralsjukhuset Kristianstad. Planerade ortopediska ingrepp inom Skånevård Kryh, till exempel byten av höft- och knäleder, görs på Hässleholms sjukhus.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.