Patientforum föreläsning att vara anhörig 2015-10-05

Att vara anhörig

Föreläsningar i samband med Anhörigdagen om att vara förälder, barn, vän eller käraste till någon som behöver din hjälp.

SUS Malmö - 5 oktober 2015

Arrangörer: Skånes universitetssjukhus, Patientforum Malmö, Malmö stad,Malmö Anhörigförening och Teater Katapult.

Utställare: (14.00–15.00 och i pausen), Arrangörer samt Öppenvårdshuset Gustav,Mika Malmö, Överförmyndaren Malmö, Noaks Ark Syd, Fifh, Hiso, Alzheimerföreningen i Malmö, Strokeföreningen i Malmö, med flera.

Inledning. Patientforum och Teater Katapult. (15.00)

Politik – Carina Nilsson, kommunalråd, Malmö stad. (15.10)

Stöd till den som lever nära. Rosella Citterio och Karin Skogmark, anhörigkonsulenter, Malmö stad. (15.25)

Upplevelse av att vara anhörig. Mailis Lundgren, Anhörigas Riksförbund. Eva Wiman, Malmö Anhörigförening, samtalar med två personer om anhörigfrågor. (15.55)

Paus med frukt och vatten, utställning i foajén. (16.25)

Anhörigstöd på Akuten. Marie Werup, kurator, Akutsjukvård, SUS Malmö. (16.55)

Barn som anhöriga – lag och rättighet. Christoffer Eliasson, Region Skåne. (17.25)

Forskning och framtid – en översiktsbild. Martina Takter, Malmö stad. (17.40)

Reflektion och avslutning – med samtliga föreläsare. (17.50-18.00)

Tid och plats. Måndagen den 5 oktober 2015, kl 15.00–18.00, Jubileumsaulan,Jan Waldenströms gata 5, SUS Malmö
(utställning från kl 14.00).

Välkommen!

Program som pdf