Smärtkonferens

Eva Kosek som finns på Karolinska Institutet och är den av de läkare som under några år fått finansiering via Reumatikerfonden till forskning om generaliserad smärta och fibromyalgi. Hon har bjudit in Reumatikerförbundets forskningspartners för information och diskussion om GLORIA. GLORIA är ett EU finansierat projekt där forskarna söker efter nya sätt att behandla långvarig smärta. Många av de läkemdel som finns idag är inte så effektiva som de skulle behöva vara, andra är effektiva med ger många biverkningar. I GLORIA samarbetar forskare från flera Europeiska länder för att hitta läkemdel mot smärta. Kristin Blidberg, Reumatikerförbundets forskningshanläggare berättar på bilden i mitten om hur vi utbildar våra forskningspartners.