Statliga tandvårdsstödet

En majoritet av vårdgivare och tandläkare uppger att det statliga tandvårdsstödet fungerar bra och att man har bra kunskaper om reglerna. Det framgår av en undersökning som Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket gjort.

- Det är positivt att de flesta tycker att stödet fungerar bra och att de också uppger att det går bra att informera sina patienter om tandvårdsstödet, säger Gun-Britt Lundin, chef för TLV:s tandvårdsavdelning. 
 
Drygt 70 procent av Sveriges tandläkare anser att det statliga tandvårdsstödet fungerar bra.
 
TLV konstaterar dock att kunskaperna om stödet och var man kan hitta information behöver öka ytterligare.  Drygt 14 procent vet sällan eller aldrig vart man ska vända sig för mer information och en mindre del av tandläkarna, sex procent, anser att de har ganska dåliga eller mycket dåliga kunskaper om tandvårdsstödet.
 
Undersökningen har genomförts som en webbenkät och omfattar 1149 intervjuer med en deltagarfrekvens på 31 procent. Undersökningen kommer att användas som underlag för att utveckla stöd och information.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.