Unik app gör det enklare för patienter att sköta sin medicinering

Nu finns det en app till smarta mobiler eller surfplatta, "Pillerkollen", med vilken patienter lättare kan hålla koll på sin medicinering. Appen är unik i sitt slag eftersom den är ihopkopplad med sjukvårdens databas över så kallade interaktioner mellan läkemedel.

Nu finns ett bra hjälpmedel för patienter som bättre vill hålla koll på sin medicinering. Appen Pillerkollen ger patienter direkt tillgång till vårdens databas över så kallade interaktioner mellan läkemedel, Sfinx, i deras mobiltelefon eller surfplatta.
Appen är tänkt att hjälpa patienter att förstå sina läkemedel bättre och undvika felmedicinering.
I den första version av appen som nu finns tillgänglig kan man bland annat läsa av streckkoder direkt på läkemedelsförpackningar för att sedan få sammanställd information baserad på användarens läkemedelslista.

Bakom appen står fyra läkare, som utvecklat appen i samarbete med innovationslabbet för e-hälsa på Karolinska institutet.

Appen finns att ladda ned till iPhone/iPad och Android. Den är gratis och det finns ingen reklam i den. Länkar finns här.

Fritt skrivet efter originalartikel på svenskfarmaci.se .

Källa: Svensk Farmaci

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.