Uppmärksamma smärta med röda ballonger

Internationella Fibromyalgidagen 2016
Lagom till internationella Fibromyalgidagen, i år torsdagen den 12 maj, kom nyheten om en särskild kampanj #RELEASETHEPAIN för att uppmärksamma smärta, med hjälp av bilder med röda ballonger. 

Den europeiska smärtalliansen PAE har dragit igång en medvetenhetskampanj över hela Europa, Projektet Röda ballongen. Den syftar till att öka medvetenheten om hur långvarig smärta påverkar dem som är drabbade, deras nära och kära, och vilken påverkan den har på vårt samhälle.

Så här går kampanjen till:

Köp en röd ballong, ta sedan en bild, med dig själv eller utan, eller spela in ett filmklipp, med den röda ballongen.
Posta ditt bidrag på Instagram, Facebook, eller Twitter med hashtagen #RELEASETHEPAIN.

Den 24 maj kommer sedan PAE att göra ett stort ballongsläpp i Bryssel i Belgien, på en central plats, då man släpper iväg så många röda ballonger som det har bidragits med i sociala medier.

Kampanjen är ett led i PAE:s arbete för att förbättra smärtvården i hela Europa, både idag och för framtiden. De behöver din hjälp att sprida den röda ballongen och synliggöra långvarig smärta. Släpp loss smärtan - release the pain.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.