Nyheter

tRAppen ger reumatiker motivation till fysisk aktivitet

Den har varit på gång en tid och nu finns den, tRAppen, en webbtjänst utvecklad i samarbete med Reumatikerförbundet, där reumatiker både kan ge och få motivation att vara fysiskt aktiva.

Läs mer
Webbtjänsten tRAppen. Bildkälla: Karolinska Institutet - NVS

Kämpar mot sin sjukdom genom hård träning

För nio år sedan hade Malin inte ens ork att lyfta upp sina små barn. Nyligen genomförde hon ett riktigt tufft hinderlopp - "Toughest", det berättar hon i en intervju med Helsingborgs Dagblad. Hon vill inspirera andra att våga vara fysiskt aktiva trots sjukdom - för det går om man bara vill. 

Läs mer

Om Ankyloserande Spondylit (AS) i P4 Göteborg

Internationella Reumatikerdagen 12 oktober 2015
På Internationella Reumatikerdagen uppmärksammades sjukdomen Ankyloserande Spondylit - AS (tidigare Bechterews sjukdom) på P4 Göteborg.

Läs mer

Samband mellan infektioner och Ankyloserande spondylit (AS)

#EULAR2015  En nordisk fall-kontroll studie antyder att det kan finnas ett samband mellan att ha haft infektioner i tidig ålder och att utveckla Ankyloserande spondylit, det skriver Dagens Medicin.

Läs mer

Tidiga tecken på Ankyloserande Spondylit (AS)/Bechterew

I studie gjord i Danmark på cirka 1000 patienter, visade var 10:e tecken på att ha Ankyloserande Spondylit (AS)/Bechterew. 

Läs mer

Du kan få en hälsocoach

Om du är medlem i Reumatikerförbundet och har någon av diagnoserna Bechterew/Ankyloserande spondylit (AS), Psoriasisartrit (PsA) eller ledgångsreumatism/Reumatoid artrit (RA) så kan du få hjälp av en hälsocoach för att komma igång med ett hälsosammare liv.

Läs mer

Ankyloserande spondylit (AS)

Ankyloserande spondylit (AS), tidigare kallad Bechterews sjukdom, är en inflammatorisk sjukdom i bäcken- och ryggleder. Sjukdomen kan drabba vem som helst mitt i livet.

Läs mer

Svensk skidåkare om sin reumatiska sjukdom

Skidåkaren Sofia Bleckur, 30 år, körde sensationellt till sig en femteplats i världsmästerskapen i skidsporten skiathlon.
Nu berättar hon om sin reumatiska sjukdom som gjort att hon ibland inte ens kunnat gå.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.