Nyheter

Dagens Medicin träffade Anne Carlsson på EULAR

#EULAR2015  En delegation från Reumatikerförbundet har närvarat och deltagit vid årets reumatologikongress EULAR i Rom. Dagens Medicin träffade ordförande Anne Carlsson för en pratstund om kongressen.

Läs mer

Debatt: "Artros - ett samhällsproblem med oroväckande tillväxt"

"Det är dags att föra upp Artros på den politiska dagordningen" sägs det i ett debattinlägg signerat Anne Carlsson, professor Leif Dahlberg, fysioterapeut Carina Thorstensson och läkare Martin Englund, som publicerats i Dagens Medicin den 2 juni 2015. 

Läs mer

Artrosdagen 2015 i Stockholm

För första gången anordnas Artrosdagen för att uppmärksamma folksjukdomen artros. Det görs genom ett samarbete mellan Reumatikerförbundet, Fysioterapeuterna och forskare vid Lunds universitet. Tillsammans arrangerar vi en heldag på T-centralen i Stockholm den 2 juni.

Läs mer

Behov av lättöppnade förpackningar

I dag intervjuades Reumatikerförbundet av SR P4 Skaraborg om behovet av lättöppnade förpackningar. Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet, berättade om vad vi behöver göra för att få fler lättöppnade förpackningar i butikshyllorna.

Läs mer

Ny global standard för lättöppnade förpackningar

Anne Carlsson i TV 4 om den nya globala standarden som är ett resultat av Reumatikerförbundets arbete.

Läs mer

Nya förpackningsstandarden rönte uppmärksamhet från media och i sociala medier

Nyheten om en ny global standard som skall göra förpackningar lätta att öppna rönte uppmärksamhet från bland annat Sveriges Radio, TV4-Nyheterna samt tidningarna Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Metro. Även i sociala medier visade sig detta under hashtagen #MinVärstaFörpackning.

Läs mer

Anne Carlsson i TV4-nyheterna och TT om lättöppnade förpackningar

I mer än 10 år har Reumatikerförbundet arbetat med att få fram lättöppnade förpackningar och nu börjar detta arbete ge resultat. Därför har nu Anne Carlsson, Reumatikerförbundets ordförande, intervjuats av TT och TV4-nyheterna.

Du kan lyssna på inslaget i spelaren nedan.
(Finns tillgängligt fritt i 30 dagar från sändningstillfället.)

Läs mer

Tidningen Sjukhusläkaren gör en intervju med Anne Carlsson

I nya numret av tidningen Sjukhusläkaren intervjuas Anne Carlsson om vad det innebär att vara ordförande i en av de största patientorganisationerna i Sverige.

Läs mer

Anne Carlsson en av Årets kvinnor enligt Expressens lista

Reumatikerförbundets ordförande ,Anne Carlsson, hamnar på plats 63 på tidningen Expressens lista "Årets Kvinna".

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.