Nyheter

Olika ersättning från apoteksbutiker på Internet

Den ersättning som fysiska apoteksbutiker kan få för att kunder handlar online skiljer sig åt. Någon apotekskedja ger, andra gör det inte och någon ligger mittemellan, det skriver webbplatsen Dagens Apotek.

Läs mer

Var är din medicin billigast?

Visste du att det finns en webbplats där du kan kolla upp på vilket apotek en särskild medicin är billigast? 

Läs mer
Webbplatsen MedicinPriser.se Bildkälla: skärmdump

Samma information från vård och apotek ger bättre patientsäkerhet

Med ett nytt samverkansprojekt mellan eHälsomyndigheten, Stockholms Läns Landsting (SLL) och apoteksaktörerna, som skall göra att hela vårdkedjan får tillgång till samma information om läkemedels påverkan på varandra skall patientsäkerheten förbättras.

Läs mer

Tabletter med paracetamol - nu endast på apoteket

I enlighet med ett beslut från april i år kommer tabletter med paracetamol inte längre att säljas annat än av apoteken och beslutet gäller från och med den 1 november 2015. Läs mer

Minskad kritik av apotekens lagerhållning

När omregleringen av apoteksmarknaden var genomförd gick det lätt att konstatera att det hade blivit fler apotek och det har blivit betydligt längre öppettider.

Läs mer

Apotekens lagerstatus på Internet

För nu ett år sedan blev det möjligt för kunder, apoteks- och sjukvårdspersonal att via Internet se om medicinerna fanns i lager hos apoteken.

Läs mer
None

Jubileumsföreläsning i Eslöv 2015-04-25

Jubileumsföreläsningen i Eslöv har hållits. Föreläsningen hölls i samband med att Reumatikerföreningen Mellanskåne hade Öppet hus på Karidal i Eslöv lördagen den 25 april.

Se bilder och video här.

 

Läs mer

Samlad bild av läkemedelslista

Rätt läkemedel i rätt dos vid rätt tillfälle till rätt patient. Läkemedel är vårdens vanligaste behandling och många olika professioner är inblandade.

Läs mer

Samlad läkemedelslista kräver ändring i Receptregisterlagen

Möjlighet att ha en samlad lista över läkemedel som skrivs ut till patienter skulle vara bra för hälso- och sjukvården. Men för att det skall kunna genomföras krävs ändringar i Receptregisterlagen.

Läs mer

Föreläsningar med Apotek Hjärtat Jubileumsföreläsning den 13 maj i Simrishamn

Under jubileumsåret anordnar Reumatikerförbundet föreläsningar i samarbete med Apotek Hjärtat runt om i landet. Missa inte chansen att lyssna på intressanta och spännande föredrag där du bor.
Flera föreläsningar har redan hållits i år men många återstår ännu.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.