Nyheter

Möte med diagnosombud - Artros

Reumatikerdistriktet Skåne inbjuder alla föreningarnas diagnosombud för Artros till ett möte, som hålls måndagen den 24 oktober 2016.

Läs mer

Kort om artros

Artros är vår vanligaste ledsjukdom. Den kan drabba alla kroppens leder, men är allra vanligast i knä, höft, fingrar, rygg och stortå.

Läs mer

Debatt: Slå hål på myterna om artros

När så många i landet har artros eller kommer att få det inom en snar framtid, är det viktigt att inte segdrivna myter om sjukdomen får florera fritt utan att bemötas. Det går att göra något åt artros, och det börjar med artrosskolan.

Läs mer

Allt fler i Sverige kommer få artros

Redan nu är Artros vår vanligaste folksjukdom, men enligt en ny avhandling från Lunds Universitet kommer sjukdomen att bli ännu vanligare inom en snar framtid. Så många som var tredje person över 45 år i Sverige kan komma att ha artros!

Läs mer

Ny tjänst bekämpar artros online

Med den nya tjänsten Joint Academy hoppas ett malmöföretag att kunna erbjuda artrospatienter ett alternativ till de vanligaste formerna av behandling. Det är som en artrosspecialiserad vårdcentral på Internet.

Läs mer

Leif Dahlberg om artrosbehandling på Internet

#Vitalis2016 Artrosforskaren och professor Leif Dahlberg berättar vid kongressen 'Vitalis2016' om projektet 'Joint Academy', som är en artrosskola på Internet.

Läs mer
Demonstrating a patient user interface, showing how they follow compliance for physical activity, education, 1-1
coaching/support from a physiotherapist.
Produced by swedish medtechmagazine.se

Paracetamol har dålig effekt på artrossmärtor

Franska och schweiziska forskare gick igenom tidigare gjorda studier om olika läkemedel mot smärtor från artros i höft och knä. De fann att substansen paracetamol inte ger någon tillräcklig smärtlindring. Om detta skriver Läkemedelsvärlden.

Läs mer

Artrosskola

Artros är mycket vanligt. Det är den vanligaste anledningen till funktionsnedsättning hos äldre människor. Artros förekommer inte sällan redan i 30-årsåldern. Artros är en sjukdom som drabbar brosk, ledband, ledhinna, ledvätska och ben.

Läs mer

Varför träna leder som gör ont?

Till den som har ont i sina leder, av Artros eller Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism ges rådet att träna. Varför är det så bra? En fysioterapeut och rådgivare i det norska Reumatikerförbundet berättar varför i tidningen 'Norsk Ukeblad'.

Läs mer

10 minuter om Artros

Den 5 januari 2016 handlade ett avsnitt av podradion 'Doktorpodden' om sjukdomen Artros.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.