Nyheter

Möte med diagnosombud - Fibromyalgi-mjukdelstillstånd

Reumatikerdistriktet Skåne inbjuder alla föreningarnas diagnosombud för Fibromyalgi-mjukdelstillstånd till diagnosmöte. Mötet hålls tordagen den 8 november 2016.

Läs mer

Snart nya behandlingsrekommendationer från EULAR?

#EULAR2016
Vid reumatologikonferensen EULAR 2016 berättades det att det kommer att komma nya behandlingsrekommendationer för flera reumatiska sjukdomar, bland andra ANCA-associerade vaskuliter, fibromyalgi och Reumatoid artrit (RA).  

Läs mer

Många blir hjälpta av träning vid fibromyalgi

Internationella Fibromyalgidagen 2016
Träning kan hjälpa vid fibromyalgi, det kan man läsa om i en artikel av professor Kaisa Mannerkorpi, införd i Reumatikerförbundets forskningrapport Ledord från 2015.

Läs mer

Har du Fibromyalgi?

Internationella Fibromyalgidagen 2016
Fibromyalgi är en sjukdom som upptäcks hos allt fler, inte enbart hos kvinnor som var vanligast tidigare utan även män. På senare tid har även ett flertal yngre personer befunnits ha Fibromyalgi. Vad är då detta för sjukdom?

Läs mer

Studie om rödbetsjuice mot Fibromyalgi

Juice av rödbeta är väldigt trendigt just nu och sägs hjälpa mot än det ena än det andra. Nu skall en svensk korttidsstudie undersöka om rödbetsjuice har någon som helst verkan på sjukdomen Fibromyalgi, det skriver tidningen Allas veckotidning.

Läs mer

Nytt projekt i Norge kan ge bättre behandling av Fibromyalgi

Från Norge rapporteras om ett nytt projekt som skall ge bättre behandling av patienter med Fibromyalgi. Bland annat kommer patienter få delta i en "Fibromyalgiskola" och ett särskilt träningsprogram.

Läs mer

Om Fibromyalgi i Doktorpodden

I ett avsnitt av podradion "Doktorpodden" togs diagnosen Fibromyalgi upp.

Läs mer

Att söka vård för fibromyalgi (FM)

Fortfarande har man i vården svårt att riktigt få grepp om vad sjukdomen Fibromyalgi är. I ett inslag i TV-programmet "Nyhetsmorgon" i TV4 tog en läkare upp bland annat Fibromyalgi och tipsade om att det är bra med väl förberedda patienter.

Läs mer

Öka förståelsen för kronisk smärta

Mariette var 16 år när hon föll ihop under innebandyträningen. Intensiv träning samtidigt som hon hade körtelfeber ledde till att kroppen gav upp. Hon blev sängliggande under lång tid och åkte ut och in på sjukhuset. När det var som värst orkade hon bara vara vaken några timmar om dygnet.

Läs mer

Fibromyalgi - svårt att leva med

Fibromyalgi är fysisk smärta som för många är väldigt jobbig att leva med. Det handlar inte om psykisk svaghet eller inbillning.
– Jag brukar beskriva det som att det finns en överkänslighet i smärtsystemet. Volymkontrollen är av någon anledning uppskruvad, säger Stefan Bergman, FoU Spenshult, till tidningen Hallandsposten.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.