Nyheter

Livsstilsförändring bra för patienter med Gikt

Diabetes och övervikt är bland det som ökar risken att man drabbas av den smärtsamma ledinflammationen Gikt, men det går att förebygga med små livsstilsförändringar.

Läs mer

Nya rekommendationer för behandling av Gikt

Läkemedelsverket har efter att på nytt ha granskat tillgängliga vetenskapliga artiklar bestämt sig att ge nya rekommendationer för behandling av den reumatiska sjukdomen Gikt, ofta även kallat portvinstå. Bland annat rekommenderas ökad fysisk aktivitet. 

Läs mer

Nytt läkemedel mot Gikt godkänt av EU

Zurampic® heter ett nytt läkemedel för behandling av sjukdomen Gikt, och som nyligen fick klartecken från den europeiska läkemedelsmyndigheten, det rapporterar tidningen Läkemedelsvärlden.

Läs mer

Läkaren om 'portvinstå'

Läkarpodden 'Doktorpodden' sände ett avsnitt om det som brukar kallas 'portvinstå', som är symtom på sjukdomen Gikt.

Läs mer

Reumatoid artrit (RA) och Gikt på EULAR2015

#EULAR2015  Sjukdomarna Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism och Gikt var två ämnen som förekom mycket på den internationella reumatologikongressen EULAR i år, det berättar Dagens Medicin om.

Läs mer

Gikt

Gikt, artritis urica, är en relativt vanlig sjukdom som akut behandlas med inflammationsdämpande och smärtlindrande läkemedel. Sjukdomen uppkommer genom en obalans av urinsyra, urat. 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.