Nyheter

Reumaveckan 2016 i Umeå

Konferensen Reumaveckan 2016 har hållits i Umeå mellan den 13 - 16 september i år. Reumatikerdistriktet Skånes representant var där.

Läs ett referat och se bilder här.

Läs mer

Sola försiktigt i sommar

Är du reumatiker med en sjukdom som behandlas med immundämpande läkemedel? Då kan det vara all idé att vara lite försiktig med att vistas mycket i solen.

Läs mer

Kramar kan ge mindre stress

Kan något så enkelt som en vanlig kram både göra oss friskare, få hjärtat att må bättre, och ge mindre stress? Tydligen, enligt en mindre studie som tidigare genomförts av forskare i USA.

Läs mer

Kronisk smärta av tidigt stillasittande?

Är det möjligt att mycket stillasittande i tidig ålder kan orsaka kronisk smärta senare i livet? Ja, åtminstonde tycks forskare ha sett detta i en studie gjord i Finland på barn i olika åldrar.

Läs mer

Ta kontroll över din hälsa

Snart släpps en det ny app som skall hjälpa dig att få full kontroll över din hälsa. Den skall både kunna kommunicera med vården och hantera recept, men inte bara för dig själv utan också för anhöriga eller eventuella husdjur.

Läs mer

Soffvila på recept mot stress?

Alltför många kvinnor sjukskriver sig idag på grund av stress. Vad är botemedlet mot det? Kanske att skriva ut vila i soffan på recept...

Läs mer

Inflammation i kroppen påverkar humöret

Visst kan reumatisk sjukdom göra att man mår psykiskt sämre, med sämre humör. Men nu visar forskning att det inte är det enda, det verkar nämligen som om själva inflammationen i kroppen ökar risken för depression, det uppger danska Reumatikerförbundet, Gigtforeningen.

Läs mer

Klimatvård på Gran Canaria med Welltours

Information om behandlingar i varmare klimat, om klimatvårdsresa till Gran Canaria med företaget Welltours. Man har dragit igång ett särskilt aktivitetsprogram anpassat för reumatiker och fibromyalgipatienter.

Läs mer

Ryggsmärtor allt vanligare i Norge

Norska Folkhälsoinstitutet har sammanställt data över sjuklighet bland norrmän de senaste 25 åren i en ny rapport. Den visar att ryggsmärtor blir allt vanligare bland befolkningen, såväl unga som äldre, det skriver Dagsavisen.no .

Läs mer

Blogg om träning, livsstil och hälsa - och Fibromyalgi

På den norska bloggsidan "trening for livet" kan man läsa om träning, livsstil, hälsa och reumatisk sjukdom. 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.