Nyheter

Kort om artros

Artros är vår vanligaste ledsjukdom. Den kan drabba alla kroppens leder, men är allra vanligast i knä, höft, fingrar, rygg och stortå.

Läs mer

Bra att träna stela fingrar vid handartros

Om dina fingrar gör ont när du vrider ur en disktrasa, om det är nästan omöjligt att knäppa knapparna, eller styrkan i handen har försvunnit, då kan det bero på handartros. Med särskild träning kan man dock hålla fingrarna någorlunda rörliga.

Läs mer

Håll händerna igång med enkla råd och övningar

Våra händer är mycket viktiga för oss alla eftersom vi alltid behöver använda dem. Därför behöver de hållas smidiga och starka. Det kan man göra genom enkla övningar och några goda råd.

Läs mer

Lev ett aktivt liv trots artros.

Artros är den vanligaste reumatiska ledsjukdomen. Cirka 800 000 personer har artros. Antalet ökar med åldern.

Läs mer

Broskhinna från revben ny behandling av unga med handledsartros

Akademiska sjukhuset är pionjär på en ny behandlingsmetod för unga med artros i handleden.
Metoden, som tidigare framförallt används vid rekonstruktion av knogleder, innebär att broskhinna från revben transplanteras till den skadade leden för att återställa broskytan och bevara rörligheten.

Läs mer

Aktiv med handartros

Reumatikerförbundet har tagit fram en ny informationsbroschyr om handartros.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.