Nyheter

Internationella Reumatikerdagen - Föreläsningskväll i Lund

Reumatikerdistriktet Skåne inbjöd alla att komma och lyssna till en föreläsningskväll om reumatiska diagnoser, onsdagen den 12 oktober 2016.

Se bilder här.

Läs mer

Snart nya behandlingsrekommendationer från EULAR?

#EULAR2016
Vid reumatologikonferensen EULAR 2016 berättades det att det kommer att komma nya behandlingsrekommendationer för flera reumatiska sjukdomar, bland andra ANCA-associerade vaskuliter, fibromyalgi och Reumatoid artrit (RA).  

Läs mer

Försöker rädda världen - nu måste hon rädda sig själv

Sverigeaktuella Gunhild Stordalen har en tuff sjukdomshistoria bakom sig och är just nu mitt i ännu ett svårt återfall i sin livshotande reumatiska sjukdom, Systemisk Skleros. Nu berättar hon öppenhjärtligt om sin svåra tid, och den som kanske är kvar.

Läs mer
Gunhild Stordalen intervjuas av Sveriges Radios Bibbi Rödöö Bildkälla: VG.no Foto: Maja Suslin, NTB SCANPIX

Svårare bli symtomfri vid Reumatoid artrit (RA) och samtidig rökning

#EULAR2016
Vid den stora reumatologikonferensen EULAR 2016 presenterades forskningsresultat som visade att patienter med Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism som röker har svårare att bli symtomfria än ickerökare. 

Läs mer

Dagens Medicin träffade Anne Carlsson på EULAR

#EULAR2015  En delegation från Reumatikerförbundet har närvarat och deltagit vid årets reumatologikongress EULAR i Rom. Dagens Medicin träffade ordförande Anne Carlsson för en pratstund om kongressen.

Läs mer

Reumatoid artrit (RA) och Gikt på EULAR2015

#EULAR2015  Sjukdomarna Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism och Gikt var två ämnen som förekom mycket på den internationella reumatologikongressen EULAR i år, det berättar Dagens Medicin om.

Läs mer

Eular internationella reumatologikongress 2015

Följ EULAR i sociala medier på taggen #eular2015 .

Läs mer

Internationell uppsatstävling den 31 december

Att ta kontrollen över mitt liv: arbete tillsammans med vården för att nå mina personliga mål" är temat för uppsatstävlingen Edgar Stene Prize som pågår fram till sista december i år.

Skriv en kort uppsats (inte mer än 2 A4-sidor) om dina egna erfarenheter av att ta kontrollen över och förbättra ditt liv med sjukdomen. Vilken roll har vården spelat? Vad har du lyckats med och hur gjorde du?

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.