Nyheter

Sola försiktigt i sommar

Är du reumatiker med en sjukdom som behandlas med immundämpande läkemedel? Då kan det vara all idé att vara lite försiktig med att vistas mycket i solen.

Läs mer

Nya rekommendationer för behandling av Gikt

Läkemedelsverket har efter att på nytt ha granskat tillgängliga vetenskapliga artiklar bestämt sig att ge nya rekommendationer för behandling av den reumatiska sjukdomen Gikt, ofta även kallat portvinstå. Bland annat rekommenderas ökad fysisk aktivitet. 

Läs mer

Sverige skall bli bäst i världen på biologiska läkemedel

De biologiska läkemedlen bygger ofta på olika proteiner i vår kropp. Nu satsar Sverige stort på forskning om dessa.

Läs mer

Framgångar för projektet 'Koll på läkemedel'

För att minska äldres (80+ år) användning av olämpliga läkemedel drogs projektet 'Koll på läkemedel' igång år 2008. Nu har man presenterat en aktuell rapport från år 2015.

Läs mer

Nytt biologiskt läkemedel kan bli godkänt mot reumatism

Biologiska läkemedel har varit bra för reumatiker. Nu är den europeiska läkemedelsmyndigheten positiva till ett nytt biologiskt alternativ, skriver norska tidningen Dagens Medisin.

Läs mer

Olika ersättning från apoteksbutiker på Internet

Den ersättning som fysiska apoteksbutiker kan få för att kunder handlar online skiljer sig åt. Någon apotekskedja ger, andra gör det inte och någon ligger mittemellan, det skriver webbplatsen Dagens Apotek.

Läs mer

Var är din medicin billigast?

Visste du att det finns en webbplats där du kan kolla upp på vilket apotek en särskild medicin är billigast? 

Läs mer
Webbplatsen MedicinPriser.se Bildkälla: skärmdump

Har din medicin oönskade effekter?

De flesta av oss måste ta någon form av läkemedel, inte ovanligtvis mot smärta. Ibland ger dock medicinerna oönskade effekter, som brukar kallas biverkningar.

Läs mer

Paracetamol har dålig effekt på artrossmärtor

Franska och schweiziska forskare gick igenom tidigare gjorda studier om olika läkemedel mot smärtor från artros i höft och knä. De fann att substansen paracetamol inte ger någon tillräcklig smärtlindring. Om detta skriver Läkemedelsvärlden.

Läs mer

Nytt läkemedel mot Gikt godkänt av EU

Zurampic® heter ett nytt läkemedel för behandling av sjukdomen Gikt, och som nyligen fick klartecken från den europeiska läkemedelsmyndigheten, det rapporterar tidningen Läkemedelsvärlden.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.