Nyheter

Förpackningar som är lättare att öppna

Reumatikerförbundet arbetar aktivt för att få bättre och mer lättöppnade förpackningar på marknaden, vilket har resulterat i en ny förpackningsstandard. Ett av de företag man arbetat gentemot är Tetra Pak. 

Läs mer

Behov av lättöppnade förpackningar

I dag intervjuades Reumatikerförbundet av SR P4 Skaraborg om behovet av lättöppnade förpackningar. Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet, berättade om vad vi behöver göra för att få fler lättöppnade förpackningar i butikshyllorna.

Läs mer

Ny global standard för lättöppnade förpackningar

Anne Carlsson i TV 4 om den nya globala standarden som är ett resultat av Reumatikerförbundets arbete.

Läs mer

Nya förpackningsstandarden rönte uppmärksamhet från media och i sociala medier

Nyheten om en ny global standard som skall göra förpackningar lätta att öppna rönte uppmärksamhet från bland annat Sveriges Radio, TV4-Nyheterna samt tidningarna Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Metro. Även i sociala medier visade sig detta under hashtagen #MinVärstaFörpackning.

Läs mer

Anne Carlsson i TV4-nyheterna och TT om lättöppnade förpackningar

I mer än 10 år har Reumatikerförbundet arbetat med att få fram lättöppnade förpackningar och nu börjar detta arbete ge resultat. Därför har nu Anne Carlsson, Reumatikerförbundets ordförande, intervjuats av TT och TV4-nyheterna.

Du kan lyssna på inslaget i spelaren nedan.
(Finns tillgängligt fritt i 30 dagar från sändningstillfället.)

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.