Nyheter

Snart nya behandlingsrekommendationer från EULAR?

#EULAR2016
Vid reumatologikonferensen EULAR 2016 berättades det att det kommer att komma nya behandlingsrekommendationer för flera reumatiska sjukdomar, bland andra ANCA-associerade vaskuliter, fibromyalgi och Reumatoid artrit (RA).  

Läs mer

Varför träna leder som gör ont?

Till den som har ont i sina leder, av Artros eller Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism ges rådet att träna. Varför är det så bra? En fysioterapeut och rådgivare i det norska Reumatikerförbundet berättar varför i tidningen 'Norsk Ukeblad'.

Läs mer

Fokus på Artros i dagens Expressen

Svullnande och smärtande leder, morgonstelhet och allmän trötthet. Var fjärde vuxen svensk lider av ledsjukdomen artros och antal drabbade väntas öka dramatiskt. Tidningen Expressen skriver idag om sjukdomen Artros.

Läs mer

Håll koll på dina leder - med e-tjänsten "Ont i lederna?"

Upplever du besvär från dina leder, eller är du i riskzonen att få ledsjukdom exempelvis genetiskt? För att du tidigare ska söka och få rätt vård så finns det en e-tjänst som heter "Ont i lederna".

Läs mer

Webbplats ger svar om dina leder

En webbplats skall kunna ge patienter svar om deras leder. Med hjälp av ett test skall man kunna få svar om risk för reumatisk sjukdom i lederna. 

Läs mer

Jojnts - en digital fortsättning på artrosskolan

Vill du vara med och prova en app med information och träningsövningar för personer med ledbesvär eller artros?

Läs mer

Åtta säkra metoder - lindra din ledvärk

Ont i knän, höfter, rygg, axlar, armar och händer.
Allt fler och alla yngre svenskar drabbas av artros. Många får vänta länge på hjälp – trots att det i dag finns effektiv behandling.
– Det tog mig åtta år att få diagnos, säger Kerstin Lövgren, 63.

 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.