Nyheter

tRAppen ger reumatiker motivation till fysisk aktivitet

Den har varit på gång en tid och nu finns den, tRAppen, en webbtjänst utvecklad i samarbete med Reumatikerförbundet, där reumatiker både kan ge och få motivation att vara fysiskt aktiva.

Läs mer
Webbtjänsten tRAppen. Bildkälla: Karolinska Institutet - NVS

Föreläsning om Myosit och forskning i Piteå

Torsdagen den 10 mars hade Reumatikerföreningen Piteå en föreläsning för medlemmarna om myosit, muskeltrötthet och träning vid reumatisk sjukdom, det rapporterade Piteå-Tidningen om.

Läs mer

Uthållighetsträning bra vid inflammerade muskler (myosit)

Patienter med den kroniska muskelsjukdomen myosit får minskad inflammation och ökad muskeltillväxt av fysisk träning, speciellt uthållighetsträning. Det är slutsatsen av en studie som gjorts vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs mer

Fysisk träning som riktad terapi för idiopatisk inflammatorisk myopati

Avhandlingens huvudsyfte var att testa om uthållighetsträning kan bidra till gynnsamma muskel- och systemiska anpassningar samt till klinisk förbättring hos patienter med etablerad inflammatorisk muskelsjukdom.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.