Nyheter

Möte med Regionpolitikerna 2016-12-02

Möte med regionpolitikerna hålls fredagen den 2 december 2016.
Plats: Reumatikerdistriktets lokal Skiffervägen 20, Lund

Läs mer

Debatt: Utöka patientens rätt att välja vård i hela landet

Om patienter fick välja både inom öppenvård och slutenvård kan de välja den sjukvård som är effektivast och bäst. Det skulle ge en mer likvärdig vård i hela landet och högre kvalitet på vården.

Läs mer

Debatt: Inga fler särlösningar

Ett samhälle som fungerar för alla, det borde regeringen satsa på. Det anser Stig Nyman från Handikappförbunden i ett debattinlägg i Uppsala Nya Tidning.

Läs mer

Förpackningar som är lättare att öppna

Reumatikerförbundet arbetar aktivt för att få bättre och mer lättöppnade förpackningar på marknaden, vilket har resulterat i en ny förpackningsstandard. Ett av de företag man arbetat gentemot är Tetra Pak. 

Läs mer

Dagens Medicin träffade Anne Carlsson på EULAR

#EULAR2015  En delegation från Reumatikerförbundet har närvarat och deltagit vid årets reumatologikongress EULAR i Rom. Dagens Medicin träffade ordförande Anne Carlsson för en pratstund om kongressen.

Läs mer

Debatt: "Artros - ett samhällsproblem med oroväckande tillväxt"

"Det är dags att föra upp Artros på den politiska dagordningen" sägs det i ett debattinlägg signerat Anne Carlsson, professor Leif Dahlberg, fysioterapeut Carina Thorstensson och läkare Martin Englund, som publicerats i Dagens Medicin den 2 juni 2015. 

Läs mer

Enkätundersökning om personförsäkringar

Statens offentliga utredningar vill ha din hjälp med att följa upp hur försäkringsbolagen hanterar ansökningar om personförsäkringar.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.