Nyheter

Föreläsning i Lund om Psoriasisartrit 2016-10-20

Reumatikerdistriktet Skåne inbjöd till en föreläsning om Psoriasisartrit, med reumatolog Elisabet Lindkvist torsdagen den 20 oktober på hotell Scandic Star i Lund.

Se bilder här.

Läs mer

Föreläsning om Psoriasisartrit (PsA) 2016-10-20

Reumatikerdistriktet Skåne inbjuder Er alla att komma och lyssna till en föreläsning om Psoriasisartrit, med reumatolog Elisabet Lindkvist. Föreläsningen kommer att hållas i Lund torsdagen den 20 oktober.

Läs mer

Lång tid för att få diagnos vid Psoriasisartrit (PsA)

I Almedalen hölls ett seminarium om vårdens utmaning att hantera patienter som inte tycks passa in någonstans. Det togs bland annat upp att det tar lång tid att få diagnos för patienter med den reumatiska sjukdomen Psoriasisartrit (PsA).

Läs mer

Psoriasisartrit (PsA)

Medan det ofta talas om vanlig Psoriasis i huden så talas det mindre om ledsjukdomen Psoriasisartrit (PsA). Att det nu kommer nationella riktlinjer för vård av Psoriasissjukdom, som inkluderar Psoriasisartrit, är bra. Men mer behövs, bland annat mer forskning och mer uppmärksamhet.

Läs mer

tRAppen ger reumatiker motivation till fysisk aktivitet

Den har varit på gång en tid och nu finns den, tRAppen, en webbtjänst utvecklad i samarbete med Reumatikerförbundet, där reumatiker både kan ge och få motivation att vara fysiskt aktiva.

Läs mer
Webbtjänsten tRAppen. Bildkälla: Karolinska Institutet - NVS

Icke fullt utvecklade inflammationer gör hudpsoriasis till psoriasisartrit

Tyska forskare tror sig ha hittat en viktig faktor som kan hjälpa läkare att identifiera vilka patienter med hudpsoriasis som kommer att utveckla psoriasisartrit (PsA), det berättar Rheumatology News. Det handlar bland annat om icke fullt utvecklade inflammationer.

Läs mer

Intervju med Catarina som har Psoriasis.

Catarina Olsson kommer från Bollnäs. Som 18 - 19-åring fick hon Psoriasis och vartefter också Psoriasisartrit. Här följer en kort intervju med henne om hennes sjukdomshistoria.

Läs mer

Svårare få biologiska läkemedel mot psoriasis vid högre ålder

För varje år en psoriasispatient åldrades minskade sannolikheten att få behandling med biologiska läkemedel, visar en studie från Umeå Universitet som publicerats i tidskriften Brittish Journal of Dermatology.

Läs mer

Alla psoriasispatienter fick inte nya biologiska läkemedel

Från Umeå Universitet kommer en avhandling som visar att psoriasispatienter i Sverige kunde behandlas olika beroende på vilken utbildningsnivå eller bostadsort man hade, när det gällde att få nya biologiska läkemedel.

Läs mer

Vården av patienter med Psoriasis behöver bli mer jämlik

Skillnaderna i vilken vård patienter med Psoriasis-sjukdom kan få på olika platser i landet är för stora, det håller även Socialstyrelsen med om.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.