Nyheter

Klimatvård på Gran Canaria med Welltours

Information om behandlingar i varmare klimat, om klimatvårdsresa till Gran Canaria med företaget Welltours. Man har dragit igång ett särskilt aktivitetsprogram anpassat för reumatiker och fibromyalgipatienter.

Läs mer

Nytt projekt i Norge kan ge bättre behandling av Fibromyalgi

Från Norge rapporteras om ett nytt projekt som skall ge bättre behandling av patienter med Fibromyalgi. Bland annat kommer patienter få delta i en "Fibromyalgiskola" och ett särskilt träningsprogram.

Läs mer

Betydande grad av utmattning trots RA under kontroll

En ny studie visar att även om patienter med Reumatoid artrit (RA) verkar ha fått sjukdomen under kontroll medelst mediciner så kan de ändå lida av en betydande grad av utmattning, rappporterar norska "Nasjonal kompetenstjeneste for revmatologisk rehabilitering".

Läs mer

Ny rehabmetod mot långvarig smärta - men mer forskning behövs

En helt ny rehabmetod från Australien verkar fungera bra mot långvarig smärta och introduceras nu i Sverige, fast mer forskning behövs om metoden, som använder träning av hjärnan tillsammans med speglar.

Läs mer

Enkät vill undersöka intresse kring mätredskap för greppstyrka

Reumatikerdistriktet Skåne fick ta del av en förfrågan från två studenter som önskar att personer drabbade av reumatism i händerna skulle vilja besvara en enkät om ett projekt de håller på med. De önskar kunna ta fram ett mätredskap för greppstyrka.

Läs mer

Stipendium för rehabilitering i egen regi 2015

Du som är medlem i Reumatikerförbundet sedan tre år tillbaka kan söka stipendiet för rehabilitering. 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.