Nyheter

Lång tid för att få diagnos vid Psoriasisartrit (PsA)

I Almedalen hölls ett seminarium om vårdens utmaning att hantera patienter som inte tycks passa in någonstans. Det togs bland annat upp att det tar lång tid att få diagnos för patienter med den reumatiska sjukdomen Psoriasisartrit (PsA).

Läs mer

Reumatikerförbundets kansli byter lokaler

Fredagen den 15/4 flyttar Reumatikerförbundets kansli till Hälsingegatan 43 i Stockholm. Det är därför inte möjligt att kontakta kansliet den dagen.

Läs mer

Reumatikerförbundet flyttar till nya lokaler

I år fyller Reumatikerförbundet 70 år och i samband med detta har det pågått ett arbete för att effektivisera och modernisera förbundets verksamhet, därför lämnar Reumatikerförbundet i april 2016 sin gamla lokal för nya fina sådana i Hagastaden, Stockholm.

Läs mer

Forskning om SLE och kostens betydelse vid reumatism belönad

Den 23 november delades Pfizers och Reumatikerförbundets stipendium till minne av Nanna Svartz, samt Reumatikerförbundets Vårdforskningsstipendium ut. Mottagarna fick stipendierna för forskning om sjukdomen SLE, samt för forskning om kostens betydelse vid reumatisk sjukdom.

Läs mer

Dagens Medicin träffade Anne Carlsson på EULAR

#EULAR2015  En delegation från Reumatikerförbundet har närvarat och deltagit vid årets reumatologikongress EULAR i Rom. Dagens Medicin träffade ordförande Anne Carlsson för en pratstund om kongressen.

Läs mer

Världsledande svensk forskning om fibromyalgi belönas med anslag

Välkommen att närvara vid utdelningen av Reumatikerförbundets forskningsanslag. I år tilldelas forskare vid Karolinska institutet totalt 510 000 kronor för forskning om bland annat smärta.

Läs mer

Stor okunskap om Artros

Trots att så många i Sverige har Artros så är okunskapen stor om vad sjukdomen egentligen är, både bland privatpersoner och bland vårdpersonal. Därför hölls en Artrosdag på Stockholms centralstation den 2 juni i år.

Läs mer

Debatt: "Artros - ett samhällsproblem med oroväckande tillväxt"

"Det är dags att föra upp Artros på den politiska dagordningen" sägs det i ett debattinlägg signerat Anne Carlsson, professor Leif Dahlberg, fysioterapeut Carina Thorstensson och läkare Martin Englund, som publicerats i Dagens Medicin den 2 juni 2015. 

Läs mer

Se Reumatikerförbundets nya film "Artros - Vad är det?"

Reumatikerförbundet har gjort en film som kort förklarar vad artros är, vem som drabbas och vad man kan göra åt det. Filmen finns på YouTube i en kort och en lång version.

Läs mer

Förbundsstämman 2015

Förbundsstämman 2015 har hållits.

Se bilder från Förbundsstämman här

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.