Nyheter

Internationella Reumatikerdagen - Föreläsningskväll i Lund

Reumatikerdistriktet Skåne inbjöd alla att komma och lyssna till en föreläsningskväll om reumatiska diagnoser, onsdagen den 12 oktober 2016.

Se bilder här.

Läs mer

Reumaveckan 2016 i Umeå

Konferensen Reumaveckan 2016 har hållits i Umeå mellan den 13 - 16 september i år. Reumatikerdistriktet Skånes representant var där.

Läs ett referat och se bilder här.

Läs mer

Semestra med reumatism - några goda råd inför flygresan och hotellvistelsen

När du väl kommer iväg på din semesterresa är känslan obeskrivlig. Om du skall resa med flygplan, och kanske bo på ett hotell så får du här några goda råd.

Läs mer

Semestra med reumatism - några goda råd innan du reser

Så var det äntligen dags att ge sig ut och resa! Är du reumatiker finns det några saker att tänka på innan resan.

Läs mer

Inflammation i kroppen påverkar humöret

Visst kan reumatisk sjukdom göra att man mår psykiskt sämre, med sämre humör. Men nu visar forskning att det inte är det enda, det verkar nämligen som om själva inflammationen i kroppen ökar risken för depression, det uppger danska Reumatikerförbundet, Gigtforeningen.

Läs mer

Sjukdom påverkar även de anhöriga

Är det tillåtet att säga till den reumatiskt sjuke att man är trött på att höra flera gånger om dagen att denne har ont? Och att man är besviken över att man inte kunde göra den resan för att partnern var sjuk? Kronisk sjukdom drabbar även de anhöriga.

Läs mer

Sjukdomen har präglat hennes liv - Carola har JIA

Carola Brorson är ordförande i Reumatikerföreningen Karlshamn och har sedan liten levt med sjukdomen barnreumatism (Juvenil Idiopatisk Artrit - JIA). Hon berättar om sitt liv för 24Blekinge.se .

Läs mer

Ny produkt hos Reumashop

Reumashop kan nu erbjuda en ny produkt, speciellt lämpad för reumatiker som tycker om att läsa, både böcker och på surfplatta. 

Läs mer

Nyss fått din diagnos?

Nu finns Reumatikerförbundets nya sajt för den som precis fått sin reumatiska diagnos. Här har man samlat grundläggande information som den nysjuka kan behöva.

Läs mer

Blogg om träning, livsstil och hälsa - och Fibromyalgi

På den norska bloggsidan "trening for livet" kan man läsa om träning, livsstil, hälsa och reumatisk sjukdom. 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.