Nyheter

Försöker rädda världen - nu måste hon rädda sig själv

Sverigeaktuella Gunhild Stordalen har en tuff sjukdomshistoria bakom sig och är just nu mitt i ännu ett svårt återfall i sin livshotande reumatiska sjukdom, Systemisk Skleros. Nu berättar hon öppenhjärtligt om sin svåra tid, och den som kanske är kvar.

Läs mer
Gunhild Stordalen intervjuas av Sveriges Radios Bibbi Rödöö Bildkälla: VG.no Foto: Maja Suslin, NTB SCANPIX

Hon sommarpratar om miljöengagemang och kampen mot sin reumatism

Gunhild Stordalen från Norge är en av de som kommer höras i Sveriges Radios program Sommar i P1. Där kommer hon att berätta om sin kamp för miljön och mot sin reumatiska sjukdom - Systemisk Skleros.

Läs mer

Ny bot mot SLE kan vara nära

Det går bra med forskningen om systemsjukdomen Systemisk Lupus Erythematosus (SLE), ofta kallad lupus. Första läkemedlet på 50 år finns ute sedan år 2011, och fler är nu på väg, varav ett visat på kraftfull effekt, skriver Unionen - Farmaci och hälsas medlemstidning.

Läs mer

Selena Gomez karriär på paus under behandling mot SLE

Den unge skådespelaren Selena Gomez tycktes ha en strålande karriär, fram tills för en tid sedan då hon plötsligt blev som osynlig. Nu avslöjar hon att det berodde på cellgiftsbehandling mot SLE.

Läs mer

Internationella Sklerodermi-dagen 29 Juni

Idag den 29 Juni 2015 infaller Internationella Sklerodermi-dagen.

"Sjukdomen vem som helst kan få, men som ingen hört talas om förrän den drabbar dem".

Läs mer

Systemisk skleros (Sklerodermi)

En av de reumatiska systemsjukdomarna är Systemisk Skleros, det som tidigare kallades Sklerodermi. 

Läs mer

Sjögrens syndrom

Sjögrens syndrom är en av våra vanligaste reumatiska sjukdomar. Det finns många som inte har hört talas om sjukdomen, vilket leder ...

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.