Nyheter

Semestra med reumatism - några goda råd inför flygresan och hotellvistelsen

När du väl kommer iväg på din semesterresa är känslan obeskrivlig. Om du skall resa med flygplan, och kanske bo på ett hotell så får du här några goda råd.

Läs mer

Semestra med reumatism - några goda råd innan du reser

Så var det äntligen dags att ge sig ut och resa! Är du reumatiker finns det några saker att tänka på innan resan.

Läs mer

Varför träna leder som gör ont?

Till den som har ont i sina leder, av Artros eller Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism ges rådet att träna. Varför är det så bra? En fysioterapeut och rådgivare i det norska Reumatikerförbundet berättar varför i tidningen 'Norsk Ukeblad'.

Läs mer

Undervisningserie om reumatiska diagnoser, våren 2016, Skåne

Undervisningsserien vänder sig till dig, som vill lära dig mer om din sjukdom och vad du själv kan göra för att lättare hantera konsekvenserna av den.

Läs mer

7 goda råd - så får du kraft till mer

För oss med reumatism och kroniska sjukdomar är det ofta så att krafterna inte räcker till allt man vill och önskar göra. Några goda råd kan hjälpa så att krafterna kan räcka längre.

Läs mer

Något förhöjd risk för cancer vid vissa reumatiska sjukdomar

Några reumatiska sjukdomar medför en något förhöjd cancerrisk. Om det beror på sjukdomen i sig själv, mediciner som används för behandling av dessa sjukdomar, eller något helt annat, det vill forskarna gärna få svar på.

Läs mer

Reumatologer öppnar för switchar

Från att tidigare helt avrått från att patienter som behandlas med biologiskt läkemedel byter till en billigare så kallad biosimilar, så öppnar Svensk reumatologisk förening nu för byten i vissa fall.

Läs mer

Internationella Reumatikerdagen 2015-10-12

Internationella Reumatikerdagen 12 oktober 2015
Reumatologiska kliniken i Lund höll öppet hus/öppen mottagning och Reumatikerdistriktet fanns på plats med informationsmaterial. Många tog chansen att få händerna undersökta och få medicinska råd.

Se bilder här.

Läs mer

Athena om reumatism: "Kompisar förstår inte att det gör ont"

Internationella Reumatikerdagen 12 oktober
Drygt en miljon människor i Sverige lider av någon slags reumatisk sjukdom. En av dem är Athena Eckerwall, 15 år som fick diagnosen reumatism när hon var nio.

Läs mer

577 cyklade för motion och reumatism i Båstad

Söndagen den 20 september intog 577 motionscyklister Båstads omgivningar i danmarks motsvarighet till Reumatikerförbundet Gigtforeningens cykellopp Grand Prix Båstad. 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.