Nyheter

I solsken och värme blir livet lättare att leva

I dagens Helsingborgs Dagblad, kan du läsa om Eva Igheden som berättar öppenhjärtligt om sitt liv med reumatoid artrit (RA) ledgångsreumatism. 

Läs mer

Snart nya behandlingsrekommendationer från EULAR?

#EULAR2016
Vid reumatologikonferensen EULAR 2016 berättades det att det kommer att komma nya behandlingsrekommendationer för flera reumatiska sjukdomar, bland andra ANCA-associerade vaskuliter, fibromyalgi och Reumatoid artrit (RA).  

Läs mer

Svårare bli symtomfri vid Reumatoid artrit (RA) och samtidig rökning

#EULAR2016
Vid den stora reumatologikonferensen EULAR 2016 presenterades forskningsresultat som visade att patienter med Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism som röker har svårare att bli symtomfria än ickerökare. 

Läs mer

Nytt biologiskt läkemedel kan bli godkänt mot reumatism

Biologiska läkemedel har varit bra för reumatiker. Nu är den europeiska läkemedelsmyndigheten positiva till ett nytt biologiskt alternativ, skriver norska tidningen Dagens Medisin.

Läs mer

tRAppen ger reumatiker motivation till fysisk aktivitet

Den har varit på gång en tid och nu finns den, tRAppen, en webbtjänst utvecklad i samarbete med Reumatikerförbundet, där reumatiker både kan ge och få motivation att vara fysiskt aktiva.

Läs mer
Webbtjänsten tRAppen. Bildkälla: Karolinska Institutet - NVS

Biologiska läkemedel gav minskad sjukskrivning bland patienter med RA

Uppemot 30% på ett år. Så stor var minskning i sjukskrivningar när reumatiker med Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism sattes på biologiska läkemedel, det visar en studie som presenteras i en avhandling från Lunds Universitet.

Läs mer

Varför träna leder som gör ont?

Till den som har ont i sina leder, av Artros eller Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism ges rådet att träna. Varför är det så bra? En fysioterapeut och rådgivare i det norska Reumatikerförbundet berättar varför i tidningen 'Norsk Ukeblad'.

Läs mer

Fråga doktorn sänder live om ledgångsreumatism (RA)

Glöm inte att titta på programmet Fråga Doktorn ikväll kl 18:45 i SVT 1,  som handlar om ledgångsreumatism (RA).

Läs mer

Rätt aktivitet tar fokus från smärtan

För den som lever med led­gångsreumatism, RA, påverkar smärta i hög grad förmågan att kunna delta i de vardagsaktiviteter man vill. Smärtan upplevs inverka mer på förmågan än faktorerna sjukdoms­aktivitet, ålder och hur lång tid man har varit sjuk.

 

Läs mer

Har du utnyttjat det regionala tandvårdsstödet?

Drygt 7000 personer beräknas ha rätt till det regionala tandvårdsstödet, men endast 1400 har utnyttjat det. Därför drar Region Skåne igång en informationskampanj för att hitta resten. Elva olika diagnoser ger rätt till stödet, däribland Reumatoid artrit (RA), SLE, och Sklerodermi.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.