Nyheter

Kronisk smärta av tidigt stillasittande?

Är det möjligt att mycket stillasittande i tidig ålder kan orsaka kronisk smärta senare i livet? Ja, åtminstonde tycks forskare ha sett detta i en studie gjord i Finland på barn i olika åldrar.

Läs mer

Träning håller hjärnan i trim

En amerikansk studie på över 1500 deltagare visade att hjärnan verkar åldras snabbare om man inte tränar och motionerar, det berättar doktorn.com . Forskarna menar att stillasittande liv leder till minskad hjärnvolym.

Läs mer

Ny rehabmetod mot långvarig smärta - men mer forskning behövs

En helt ny rehabmetod från Australien verkar fungera bra mot långvarig smärta och introduceras nu i Sverige, fast mer forskning behövs om metoden, som använder träning av hjärnan tillsammans med speglar.

Läs mer

Den viktiga fysiska aktiviteten.

Om fysisk aktivitet vore ett läkemedel skulle det var oöverträffat.

Läs mer

Rörelse

Det är skadligt att sitta stilla för mycket. Rörelse är bra för hälsan!

Läs mer

Stavgång - bra motionsform

Stavgång är ett utmärkt sätt att komma igång med sin träning och samtidigt kunna njuta av frisk luft.

Läs mer

Stavgång

Tränade muskler lindrar smärta. Endorfinproduktionen under träningspasset minskar upplevelsen av smärta. Dags att plocka fram stavarna? 

Läs mer

Motivation för motion

Boken, "Motivation för motion. Hälsovägledning för ökad fysisk aktivitet".
Boken är skriven av Johan Faskunger som är beteendevetare i botten och Kamilla Nylund som i grunden är ämneslärare inom engelska och idrott med som sedan många år tillbaka är verksam på Karolinska Institutet.

Läs mer

Slipp din onda rygg

Ryggskott, diskbråck eller artros? Så vet du om din ryggvärk är farlig

Läs mer

Vilken vardagsmotion föredrar du?

Att hålla sig frisk och pigg genom rörelse behöver inte betyda att du måste gå på gym eller ut och springa. För hälsans skull är den rörelse du får in i vardagen mycket värd - framför allt den rörelse som blir av!

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.