Nyheter

Hjördis fick hjälp med muntorrheten till sist - (Sjögrens syndrom)

I 25 års tid har Hjördis Horneij haft den reumatiska systemsjukdomen Sjögrens syndrom. Hennes vardag innebär en extremt svår muntorrhet. Hjördis berättar sin historia för tidningen Året runt.

Läs mer

Överkänsliga receptorer på immunceller vid Sjögrens syndrom

I en norsk avhandling presenteras forskning där man tittat på överkänsliga särskilda receptorer på immunceller. Dessa har studerats vid andra autoimmuna sjukdomar, men fram tills nu inte vid Sjögrens syndrom. Rönen visar att det finns ett tydligt sådant samband.

Läs mer

Något förhöjd risk för cancer vid vissa reumatiska sjukdomar

Några reumatiska sjukdomar medför en något förhöjd cancerrisk. Om det beror på sjukdomen i sig själv, mediciner som används för behandling av dessa sjukdomar, eller något helt annat, det vill forskarna gärna få svar på.

Läs mer

Vad vet du om Sjögrens syndrom?

Diagnosen Sjögrens syndrom är ett sjukdomstillstånd som kännetecknas av kronisk inflammation i kroppens körtlar. Vanligen är det hos medelålders kvinnor det ligger vilande. Den drabbar barn och ungdomar mer sällan. Många går utan en ordentlig diagnos

Läs mer

Sjögrens syndrom

Sjögrens syndrom är en av våra vanligaste reumatiska sjukdomar. Det finns många som inte har hört talas om sjukdomen, vilket leder ...

Läs mer

Information från Eular

I juni varje år anordnar European League Against Rheumatism - eular en kongress där bland annat forskare, läkare, vårdpersonal och patienter träffas för att diskutera forskning, behandling, vård och mycket annat som berör de reumatiska sjukdomarna.

 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.