Nyheter

Ny riksförening för patienter med Systemisk Skleros

Den 16 september hölls ett första möte inför bildandet av en riksförening inom Reumatikerförbundet för patienter med diagnosen Systemisk skleros (Sklerodermi).

Läs mer

Försöker rädda världen - nu måste hon rädda sig själv

Sverigeaktuella Gunhild Stordalen har en tuff sjukdomshistoria bakom sig och är just nu mitt i ännu ett svårt återfall i sin livshotande reumatiska sjukdom, Systemisk Skleros. Nu berättar hon öppenhjärtligt om sin svåra tid, och den som kanske är kvar.

Läs mer
Gunhild Stordalen intervjuas av Sveriges Radios Bibbi Rödöö Bildkälla: VG.no Foto: Maja Suslin, NTB SCANPIX

Har du utnyttjat det regionala tandvårdsstödet?

Drygt 7000 personer beräknas ha rätt till det regionala tandvårdsstödet, men endast 1400 har utnyttjat det. Därför drar Region Skåne igång en informationskampanj för att hitta resten. Elva olika diagnoser ger rätt till stödet, däribland Reumatoid artrit (RA), SLE, och Sklerodermi.

Läs mer

Internationella Sklerodermi-dagen 29 Juni

Idag den 29 Juni 2015 infaller Internationella Sklerodermi-dagen.

"Sjukdomen vem som helst kan få, men som ingen hört talas om förrän den drabbar dem".

Läs mer

Internationella Sklerodermi-dagen 29 juni

På måndag nästa vecka uppmärksammas den internationella sklerodermi-dagen. Sklerodermi (också kallad systemisk skleros) är en sällsynt sjukdom som drabbat ca 2000 ...

Läs mer
I samband med årets Internationella dag för att uppmärksamma sjukdomen Sklerodermi har vi fått lov att visa denna film som den franska Sklerodermiföreningen har producerat och äger rättigheterna till. Internationella Sklerodermi-dagen inträffar den 29 jun

Leva med en autoimmun sjukdom

Tänk dig att leva med en sjukdom som gör att ditt eget immunsystem när som helst kan hugga till och attackera dina inre organ. Hur planerar man för morgondagen när man bor som bland vargar?

Läs mer

Systemisk skleros (Sklerodermi)

En av de reumatiska systemsjukdomarna är Systemisk Skleros, det som tidigare kallades Sklerodermi. 

Läs mer

Systemisk skleros (SSc sklerodermi)

Passa på att uppmärksamma oss idag på Världssklerodermidagen 29 juni "Sjukdomen vem som helst kan få, men som ingen hört talas om förrän den drabbar."
Systemisk skleros (sklerodermi) är en ovanlig reumatisk systemsjukdom med svåra konsekvenser. Patienterna har en förhöjd dödlighet och nedsatt livskvalitet samt arbetsförmåga. För den här gruppen finns ingen bra behandling.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.