Nyheter

Ta kontroll över din hälsa

Snart släpps en det ny app som skall hjälpa dig att få full kontroll över din hälsa. Den skall både kunna kommunicera med vården och hantera recept, men inte bara för dig själv utan också för anhöriga eller eventuella husdjur.

Läs mer

Premiär för distriktets nya blogg

Reumatikerdistriktet Skåne har nu glädjen att berätta att nu kan den som vill följa distriktets nya blogg som finns på Wordpress.com. 

Läs mer

Socialt aktiv på Internet bra för äldre

Att äldre kan vara aktiva på Internet kan öka deras känsla av delaktighet i samhället och kan då bidra till ett hälsosamt åldrande. Det menar man i en avhandling från Umeå Universitet.

Läs mer

Kurs för föreningarnas webbansvariga

Reumatikerdistriktet Skåne inbjöd föreningarnas webbansvariga till en kurs om webbsidans funktioner, med Elenor Berglund från Reumatikerförbundets kansli som kursledare.

Se bilder här.

Läs mer

Nya förpackningsstandarden rönte uppmärksamhet från media och i sociala medier

Nyheten om en ny global standard som skall göra förpackningar lätta att öppna rönte uppmärksamhet från bland annat Sveriges Radio, TV4-Nyheterna samt tidningarna Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Metro. Även i sociala medier visade sig detta under hashtagen #MinVärstaFörpackning.

Läs mer

Reumatikerförbundets Träningsblogg

Ni har väl inte missat Reumatikerförbundets träningsblogg.
Just nu med Kristina Areskoug-Josefsson, mamma, sjukgymnast, forskare och reumatiker, som gästbloggare i april månad

Läs inläggen på Träningsbloggen här

Läs mer
Kristina Areskoug-Josefsson

Kultur på recept i Helsingborg

Kultur på recept.

Läs mer

Social medier - så använder du dem 2014-11-05

HSO Skåne bjöd in medlemsorganisationer till en kurs om sociala medier. Kursen var för dig som var nyfiken på vad sociala medier ...

Läs mer

Kurs om Sociala medier, 2014-09-03

Reumatikerdistriktet i Skåne inbjöd till en kurs om sociala medier som riktade sig till nybörjare eller den som behövde uppfräschning av sina kunskaper.

Datum: Onsdagen den 3 september 2014  
Tid: Kl 12.30-16.30 (cirka)
Plats: Reumatikerdistriktets lokal på Skiffervägen 20 i Lund

Se bilder här

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.