Nyheter

Förbehandling med Sulfasalazin eller Metotrexate vid Spondylartrit

En europeisk studie visar att läkemedlen Sulfasalazin och Metotrexate skulle kunna användas vid förbehandling av patienter med spondylartrit, innan TNF-hämmare sätts in. Tidskriften Rhematology News berättar om forskning utförd i Madrid och Amsterdam på totalt 140 patienter.

Läs mer

Undervisningserie om reumatiska diagnoser, våren 2016, Skåne

Undervisningsserien vänder sig till dig, som vill lära dig mer om din sjukdom och vad du själv kan göra för att lättare hantera konsekvenserna av den.

Läs mer

Nytt preparat med effekt på Psoriasisartrit och Ankyloserande spondylit

Många patienter med Psoriasisartrit upplever inte att medicinen ger tillräcklig effekt. Men kanske kan det bli ändring på det, för nu har en helt ny sorts preparat presenterats. Medicinen skall ha effekt på både Psoriasisartrit (PsA) och Ankyloserande spondylit (AS)

Läs mer

Om diagnosen Spondylartrit

På bara några få år har diagnostiseringen av spondylartriter ändrats. Det betyder att patienter som tidigare blev av med diagnosen kan utvärderas på nytt och att nya fall kan diagnostiseras och få behandling mycket snabbare.

Läs mer

Undervisningsserie HT 2015 "Ledinflammation kan drabba vem som helst"

Ledinflammation kan drabba vem som helst
Vad kan sjukvården göra? Vad kan jag göra själv? 

Undervisningsserie:
för dig som har en reumatologisk sjukdom och är patient på Reumatologimottagning Malmö – Lund, Skånes universitetssjukhus eller hos privatpraktiker i reumatologi i Malmö.

Läs mer

Kinesiotape som egenvård!

Elin Löfberg som skriver på Reumatikerförbundets träningsblogg. Hon har varit på en kurs i Kinesiotape. Kursen som verkligen gav mersmak. Det m ...

Läs mer

Undervisningsserie hösten 2014 Reumatologiska kliniken Lund, Malmö SUS

Ledinflammtion kan drabba vem som helst
Vad kan sjukvården göra?
Vad kan jag göra själv? 

Läs mer

Ny behandling godkänd för svår ryggsjukdom.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har godkänt det biologiska läkemedlet Enbrel (etanercept) för behandling av vuxna som har den svåra ryggsjukdomen axial spondylartrit som inte uppvisar strukturell skada på lederna vid röntgenundersökning, så kallad icke-radiografisk axial spondylartrit.

Läs mer

Information från Eular

I juni varje år anordnar European League Against Rheumatism - eular en kongress där bland annat forskare, läkare, vårdpersonal och patienter träffas för att diskutera forskning, behandling, vård och mycket annat som berör de reumatiska sjukdomarna.

 

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.