Nyheter

SLE - Varför så vanlig i just Norge?

En doktorsavhandling ifrån Norge visar på en större förekomst av den autoimmuna sjukdomen Systemisk Lupus Erythematosus (SLE)/ Lupus än man tidigare har trott. Den är dubbelt så vanlig i Oslo som i Danmark eller England. Varför?, det vet man inte.

Läs mer

Biologiska läkemedel gav minskad sjukskrivning bland patienter med RA

Uppemot 30% på ett år. Så stor var minskning i sjukskrivningar när reumatiker med Reumatoid artrit (RA)/ledgångsreumatism sattes på biologiska läkemedel, det visar en studie som presenteras i en avhandling från Lunds Universitet.

Läs mer

Uthållighetsträning bra vid inflammerade muskler (myosit)

Patienter med den kroniska muskelsjukdomen myosit får minskad inflammation och ökad muskeltillväxt av fysisk träning, speciellt uthållighetsträning. Det är slutsatsen av en studie som gjorts vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs mer

Nytt projekt i Norge kan ge bättre behandling av Fibromyalgi

Från Norge rapporteras om ett nytt projekt som skall ge bättre behandling av patienter med Fibromyalgi. Bland annat kommer patienter få delta i en "Fibromyalgiskola" och ett särskilt träningsprogram.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.