Nyheter

Tandhälsa

Varför präglas tandhälsan och tillgängligheten till tandvård alltför mycket av socioekonomiska skillnader?

Läs mer

Den så viktiga men kostsamma tandvården

Ett flertal reumatiska sjukdomar påverkar även patientens tandhälsa. Och kostar gör det, tid naturligtvis men framför allt mycket pengar. Många kan få lägga ut stora summor för att kunna ha en god munhälsa. Men ändå ingår inte nödvändig tandvård i högkostnadsskyddet.

Läs mer

Har du utnyttjat det regionala tandvårdsstödet?

Drygt 7000 personer beräknas ha rätt till det regionala tandvårdsstödet, men endast 1400 har utnyttjat det. Därför drar Region Skåne igång en informationskampanj för att hitta resten. Elva olika diagnoser ger rätt till stödet, däribland Reumatoid artrit (RA), SLE, och Sklerodermi.

Läs mer

Tandvården kan upptäcka osteoporos (benskörhet)

Fler patienter som har eller löper risk att drabbas av osteoporos (benskörhet) skulle kunna upptäckas om tandläkare involveras, det visar pågående forskning - och flera kliniker har redan idag tekniken som krävs.

Läs mer

Allmänt tandvårdsbidrag ATB

Du missar väl inte ditt ATB? Alla vuxna har fått nytt allmänt tandvårdsbidrag (ATB) i sommar. Bidraget kan sparas i max två år - missa inte att utnyttja det.

Läs mer

Många äldre söker inte tandvårdsstöd

I en rapport från Myndigheten Vårdanalys visar det sig att många äldre människor inte söker något tandvårdsbidrag.

Läs mer

Rusta upp ditt tandförsvar

Förebygg och motverka karies genom att sköta om din mun och dina tänder

Läs mer

Tandvård

Tänder och munhälsa separeras på ett märkligt sätt från det övriga hälsotillståndet - som om munnen inte alls hängde samman med resten av kroppen. Tandvård nämns ofta som ett slags underkategori till "riktig" hälsovård.

Läs mer

Särskilt tandvårdsbidrag

Tandvårdsstödet består av 
allmänt och särskilt tandvårdsbidrag samt ett högkostnadsskydd.

Läs mer

Kan Osteoporos (benskörhet) upptäckas vid tandläkarbesöket?

Eftersom en mycket stor del av den vuxna befolkningen regelbundet besöker tandvården, har frågan om bentäthetsmätning hos tandläkaren på senare tid blivit alltmer intressant.

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.