Säkrare att köpa läkemedel

För att det skall vara säkrare för patienter att köpa mediciner från apotekens webbplatser, har Europeiska Unionen (EU) beslutat om att införa en särskild symbol för sådana webbplatser.

Alla apotek och försäljningställen som säljer läkemedel på Internet skall anmäla detta till Läkemedelsverket. Dessa hamnar då i en särskild databas över säkra webbplatser att köpa läkemedel från.
För att kunderna skall kunna veta om en webbplats som säljer läkemedel är registrerad hos Läkemedelsverket har tagits fram en särskild symbol för dessa webbplatser.
Symbolen har beslutats om från Europeiska Unionen (EU) och skall införas i medlemsländerna den 1 juni 2015. Genom att klicka på symbolen skall man kunna se om webbplatsen har registrerat sin läkemedelsförsäljning hos Läkemedelsverket.
Både öppenvårdsapotek och andra försäljningsställen (t.ex. livsmedelsbutiker) som säljer läkemedel via internet omfattas av de nya reglerna. Liksom tidigare ska alla apotek även använda den nationella apotekssymbolen, både på sin webbplats och i fysiska butik.

Läs mer på Läkemedelsverkets webbplats här

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.