Mobilappar

En mobilapplikation, mobilapp eller bara app, är ett litet tillämpningsprogram för mobila enheter som smartmobiler och surfplattor.

En app är ett litet mobildatorprogram som du installerar på din telefon för att ge den fler funktioner. Du laddar ned appar från en speciell butik i telefonen. Det går också att ladda ned en app till datorn och föra över till telefonen manuellt. För iPhone/Ipad heter appbutiken "App store" om du besöker den via telefonen, eller iTunes store om du besöker den via datorn. För Android heter appbutiken "Market"

Exempelvis finns det mobila applikationer som kan användas som gps-navigator, kontaktbok, telefon, kalender, mediaspelare, SMS- och chat-program, mobila webbläsare, e-postklienter, spel med mera.
Flera appar är färdiginstallerade av leverantören av den mobila enheten.

Vissa appar tillhandahålls helt utan kostnad (freeware), medan andra kostar pengar att köpa. Appar kan enkelt laddas ned och installeras av användaren själv. Exempelvis finns det Apple App Store, Google Play, Windows Phone Store och BlackBerry App World.  Vissa appar erbjuder köp inifrån den hämtade appen.

0 Kommentarer
Mobilappar

Mobiltelefonen din egen hälsoexpert

Genom sina mobiltelefoner kommer patienter att bli mer och mer sina egen experter på sina sjukdomar. Det är vad forskare tror om framtiden, och vården måste följa efter i den utvecklingen.

Läs mer

10 appar för sömn och hälsa

Här är några av de populäraste apparna på marknaden som ska få oss att må bättre. Apparna är på svenska om inget annat anges.

Läs mer

Koll på medicinerna med en app

PillerkollenBeskrivning: App som ger användaren bra koll på sina mediciner. Användaren skannar streckkoden från förpackningen med telefonens kamera så visas ...

Läs mer

Sluta röka med en app

Fimpaaa!Du får svara på frågor om din rökning för att skapa en egen profil. Personligt anpassade meddelanden påminner, peppar ...

Läs mer

Medicinska appar

Svensk MeshBeskrivning: Uppslagsverk från Karolinska Institutet över ämnesord för sökning i medicinska databaser som PubMed och SveMed+.Termerna finns både ...

Läs mer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.