RSS-flöden

Med en RSS-läsare låter man nyheterna komma till sig!

För att få uppdateringar från utvalda sidor skickade till sig, sk RSS-feeds, måste man först ha en RSS-läsare. Det är först då man kan starta prenumerationer på RSS-feeds.

RSS står för “Really Simple Syndication” och är ett format som regelbundet levererar uppdaterad information på en webbsida. På många webbsidor finns möjligheten att välja mellan RSS och Atom där Atom är ett försök att standardisera RSS-formatet.

Tänk vilken tid det tar att dagligen besöka alla webbside-, nyhets- och informationskällor på Internet. Är det inte tidsödande att behöva besöka varje webbsida för att se om den har uppdaterats och samtidigt behöva läsa igenom annonser och "tunga" webbsidor? I vårt informationssamhälle är RSS revolutionerande hur nyheter, media och mediaskapare delar med sig av sin information.

Med RSS-tekniken lägger man själv in bevakning från en webbsida som tillhandahåller RSS och man kan få all uppdaterad information till ett och samma ställe utan att behöva läsa samma information som man redan har läst och utan att behöva besöka alla sidor en i taget.

För att veta om en webbsida tillhandahåller RSS ser man först efter om sidan är märkt med en ikon eller med texten RSS-feeds. De stora nyhetstidningar har RSS-feeds, men också många bloggar och webbtidningar. Alla webbsidor kan inte skicka nyheter - titta efter!

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.